Σχετικά με την υπουργική απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ. 64 /341/9188/11-05-2020 όπου εντάσσονται στα άτομα που δικαιούνται ειδικής άδειας και οι πάσχοντες από δρεπανοκυτταρική νόσο.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, χρήσης της ειδικής άδεια ευπαθών/αυξημένου κινδύνου ομάδων για προστασία από τον COVID-9, μπορούν να κάνουν και ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες, δρεπανοκυτταρική αναιμία και πολυμεταγγιζόμενα άτομα.

Θεωρούμε και καταλαβαίνουμε ότι εννοεί τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο. Ο όρος δρεπανοκυτταρική αναιμία δεν χρησιμοποιείται πια εδώ και αρκετό καιρό και θεωρούμε ότι χρησιμοποιήθηκε κατά λάθος. Οπότε αναμένουμε και πιστεύουμε ότι η άδεια αυτή δίνεται σε όλους του πάσχοντες με Δρεπανοκυτταρική Νόσο και προσβλέπουμε στη θετική έκβαση των πραγμάτων.
Συνιστούμε στα άτομα με Μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, να ζητάνε από τον θεράποντα ιατρό να αναγράφει στην ιατρική γνωμάτευση που θα προσκομίσουν στην Υπηρεσία τους Δρεπανοκυτταρική Νόσος ( Μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία). Εαν τυχόν κάποιο άτομο παρόλα αυτά, αντιμετωπίσει πρόβλημα ως προς αυτό το θέμα, παρακαλούμε να απευθύνεται στον ΣΥΠΠΑΔΡΕΜΙΑ γιατί θα πρέπει να λυθεί.

https://www.e-nomothesia.gr/kat-ygeia/astheneies/koine-upourgike-apophase-didad-ph-64-341-9188-2020.html?fbclid=IwAR0LlbCYybbW6wX78kHyaPfXWkjzsy-11PvFKk3U7Iywo4LtGJe8UQJtQts